By: Jenn Cartee On: December 7, 2011 In: News Comments: 0

Peabody Square Rain Garden (photo by Charles River Watershed Assoc)

On Dec. 5, WGBH Radio aired a feature story on the “rain garden” in Peabody Square. For the full story of this natural way to filter storm water, Please click here.

The Rain Garden grew out of SMAMS’ 2004 community planning project, funded by Boston Main Streets, which led to the overall redesign of the Square. The City’s Dept. of Environmental & Energy Services played a key role in funding the rain garden, which serves as a pilot program for other infrastructure renovations around the City. The Department also connected SMAMS with the Charles River Watershed Association, with whom we collaborated on design of the rain garden and on another filtration system, the “porous pavement” plaza in front of Ashmont Grill.